PAPANTUN Kanekes

Pantun: Langgasari Ngora

Sapun

Sapun

Awaking reuk make pasang panjang pasadun

Pok sablapun

Meunag

Ahung tujuh kali

Ahung deui

Ahung deui

Ahung malungga

Ahung malingga

Ahung mangdegdeg

Ahung mangandeg

Ahung manglindu asih

Ka Ambu aing

Sira mangambung

Ka Bapa aing

Sira mangumbang

Pangjungjungkeun

Panglawungkeun

Ku Ambu aing sira manglaung

Ku Bapa aing sira mangumpang

Pangnyambungkeun aing saur

Pangngapakeun aing saba

Ka luhur ka mega beureum

Ka mega hideungKa mega si karambangan

Ka mega si kareumbingan

Ka mega si karenten

Ka mega si kalambatan

Ka mega si kaleumbitan

Ka mega ssi antrawela

Ka kocapna

Ka ucapna

Ka Puncakning ibun

Ka guru putra hiyang bayu

Ka nu weang nyukcruk ibun

Ahung…….

Calik calik nu geulisNyai Sri calik di dieu Unggah ka pasaran lega Geusan sia gagayahan Geusan sia gagayahan Di gedong manik mandala pageuh Lemut teuing ku buruanana Lesang teuing ku bojana Nu geulis ranggeuy mirikiniknik Bar ngampar ku samak metruk Gasan bujang kasangna bagus Gasan Nyai tes netepan Ngajepret palisir bodas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: